Logo no.boatexistence.com

Er hordeolum en sykdom?

Innholdsfortegnelse:

Er hordeolum en sykdom?
Er hordeolum en sykdom?

Video: Er hordeolum en sykdom?

Video: Er hordeolum en sykdom?
Video: Eyelid Stye- expression and treatment 2024, Kan
Anonim

En hordeolum er en vanlig lidelse i øyelokket Det er en akutt fokal infeksjon (vanligvis stafylokokk) som involverer enten kjertlene til Zeis (ekstern hordeola eller styes) eller mindre ofte, meibomske kjertler (intern hordeola). "Hordeum" er latin for bygg, hvis utseende en hordeolum kan ligne på.

Er en stye en sykdom?

En stye (hordeolum) er en øm rød kule på kanten av øyelokket. Det er en infeksjon i en kjertel i øyelokket. Infeksjonen er oftest forårsaket av bakterier k alt staph (Staphylococcus aureus). De vanligste symptomene er rødhet og hevelse i øyelokket.

Er hordeolum seriøst?

Selv om styes ikke nødvendigvis er farlige, har de potensial til å bli et alvorlig problem. Hva er en stye? En stye, også referert til som en "hordeolum" av øyepleiere, er en støt som kan dannes på øyelokket.

Er chalazion en sykdom?

En chalazion starter ofte som et veldig lite, rødt, ømt, hovent område av øyelokket og er vanligvis ikke en infeksjon I løpet av noen dager kan det endre seg til en smertefri, saktevoksende klump på størrelse med en ert og kan ofte forveksles med en stye (eller hordeolum), som er en infeksjon i en oljekjertel i øyelokket.

Hva er den medisinske termen hordeolum?

Den medisinske termen for a sty er en hordeolum. En sty ligner på en annen ujevnhet som oppstår i øyelokket k alt en chalazion. En chalazion er en støt som vanligvis oppstår lenger bak på øyelokket.

Anbefalt: