Logo no.boatexistence.com

Hvor er blærepoden hjemmehørende?

Innholdsfortegnelse:

Hvor er blærepoden hjemmehørende?
Hvor er blærepoden hjemmehørende?

Video: Hvor er blærepoden hjemmehørende?

Video: Hvor er blærepoden hjemmehørende?
Video: Bladderpod 2024, Kan
Anonim

Blære Pod er en art av Caper-familien også kjent under de vanlige navnene burrofat og California Cleome. Den er hjemmehørende i California (primært sørlige) og Baja California hvor den vokser i en rekke habitater fra kystbløffer til ørkenarroyoer.

Hvor er Bladderpod funnet?

Bladderpod er best tilpasset klimaet og ørkenjorden i Sør-California, der den kommer fra. Arten finnes ofte i forstyrrede områder, og langs kystbløffer, åser og ørkenvann.

Er Bladderpod giftig?

Deres form og tekstur minner veldig om kapers, men er ikke ansett som spiselige, selv om frøene i belgene er spiselige og kan passere i en klem for kapers. Selv om det er frøene som er spiselige, ble blomstene også en gang brukt av innfødte beboere som et måltid når de ble tilberedt i opptil fire timer.

Kan du spise Bladderpod?

Blærepod (Isomeris arborea, aka Peritoma arborea)

Knallgule blomsterklaser vises på enden av stilkene om vinteren og våren. Den grønne frukten er en oppblåst kapsel som er spiselig … Kumeyaayen koker blomsten flere ganger for å fjerne bitterheten før den spises.

Hva brukes blærepod til?

Wildlife: Bladderpod brukes av opplandsvilt og sangfugler, inkludert vaktel til dekke og fôr (frø) (CDFA, 1976). Blomster blomstrer store deler av året og besøkes av innfødte og introduserte bier, noe som gjør dette til en god pollinator og hekkplante.

Anbefalt: