Logo no.boatexistence.com

Hvor er delphiniums hjemmehørende?

Innholdsfortegnelse:

Hvor er delphiniums hjemmehørende?
Hvor er delphiniums hjemmehørende?

Video: Hvor er delphiniums hjemmehørende?

Video: Hvor er delphiniums hjemmehørende?
Video: Sow these flowers directly into the garden They will bloom every year all summer 2024, Kan
Anonim

Delphinium ex altatum, ofte k alt høy lerkespore, er hjemmehørende i Østlige Nord-Amerika fra Pennsylvania og Ohio sørover gjennom Appalachene til nordlige Alabama, med flere små, isolerte populasjoner som eksisterer i Ozarks langt sør i sentrale Missouri.

Hvor kommer delphiniums fra?

Hvor kommer delphiniums fra? Delphiniums trives i kaldt og fuktig klima og er hjemmehørende på den nordlige halvkule, spesielt i de fjellrike afrikanske tropene. Delphinium-blomsten har fått navnet sitt fra den greske opprinnelsen Delphin, som betyr delfin.

Vokser delphinium vilt?

Den er blant de mer omfattende artene, som forekommer fra British Columbia og Alberta sør til California, Arizona og New Mexico, og så langt øst som South Dakota og Nebraska. Den vokser i sagebrush-ørkenen, gresskledde busker, åpne barskoger (spesielt ponderosa-furu), i kantene av enger og langs bekker.

Hvor giftig er delfinium?

Delphinium, oftere k alt lerkespore, er en vakker og høy blomstrende plante med giftige mengder diterpenalkaloider som kan forårsake alvorlige nevromuskulære effekter hos hunder, andre dyr og til og med mennesker. Faktisk er bare to milligram av planten nok til å drepe et voksent menneske.

Er delphinium hjemmehørende i Florida?

Legg til blomsterbed eller beholdere for å nyte de ofte mer enn 2 fot høye toppene med hvite, blå, rosa eller lilla blomster. Transplantasjoner i blomst er noen ganger funnet på lokale hagesentre på senvinteren. Florida innfødt: Nei; de fleste er hybrider med opphav fra Europa, Sibir og Kina.

Anbefalt: