Logo no.boatexistence.com

Kan marginal fordel være negativ?

Innholdsfortegnelse:

Kan marginal fordel være negativ?
Kan marginal fordel være negativ?

Video: Kan marginal fordel være negativ?

Video: Kan marginal fordel være negativ?
Video: Har været sulten i to uger - Kan man leve for under 500 kroner på en måned? (2:3) 2024, Juli
Anonim

En negativ marginal fordel oppstår når forbrukeren forbruker for mye av en viss enhet, og tilleggsenheten til produktet har negative konsekvenser. For eksempel blir personen syk av å spise den femte skiven av en sukkerholdig kake.

Hva skjer når marginalfordelen er mindre enn marginalkostnaden?

Hvis den marginale fordelen er mindre enn den marginale kostnaden, mengden bør reduseres Netto fordelen maksimeres på det punktet der marginale fordelen er lik marginalkostnaden. … Regelen sier i bunn og grunn dette: Hvis den ekstra fordelen med en enhet til overstiger ekstrakostnaden, gjør det; hvis ikke, ikke gjør det.

Hva er et eksempel på en marginal fordel?

Eksempel på marginale fordeler

For eksempel, en forbruker er villig til å betale $5 for en is, så den marginale fordelen ved å konsumere isen er $5. Imidlertid kan forbrukeren være betydelig mindre villig til å kjøpe ekstra is til den prisen – bare en utgift på 2 USD vil friste personen til å kjøpe en annen.

Hvorfor er marginalnytten negativ?

Konseptet med marginal nytte brukes av økonomer for å bestemme hvor mye av en vare forbrukere er villige til å kjøpe. … På den annen side oppstår negativ marginal nytte når forbruket av en enhet til reduserer den totale nytten.

Hvordan bestemmes marginale fordeler?

Formelen som brukes for å bestemme grensekostnaden er 'endring i totalkostnad/endring i mengde. ' mens formelen som brukes for å bestemme marginal fordel er ' endring i total nytte/endring i mengde. '

Anbefalt: