Logo no.boatexistence.com

Inkluderer beta usystematisk risiko?

Innholdsfortegnelse:

Inkluderer beta usystematisk risiko?
Inkluderer beta usystematisk risiko?

Video: Inkluderer beta usystematisk risiko?

Video: Inkluderer beta usystematisk risiko?
Video: 100 самых полезных продуктов в мире. Полезные продукты 2024, Kan
Anonim

Beta Verdi lik 1,0 En aksje med en beta på 1,0 har systematisk risiko. beta-beregningen kan imidlertid ikke oppdage noen usystematisk risiko.

Er beta systematisk eller usystematisk risiko?

Beta er standard CAPM-målet for systematisk risiko Den måler tendensen til at avkastningen til et verdipapir beveger seg parallelt med avkastningen til aksjemarkedet som helhet. En måte å tenke på beta er som en måler for et verdipapirs volatilitet i forhold til markedets volatilitet.

Hvilken type risiko kan beta fortelle deg?

Beta og systematisk risiko

Beta er et mål på en aksjes volatilitet i forhold til markedet. Den måler i hovedsak den relative risikoeksponeringen ved å holde en bestemt aksje eller sektor i forhold til markedet.

Hva representerer β-risiko?

Beta er et mål på en aksjes volatilitet i forhold til det totale markedet … Hvis en aksje beveger seg mindre enn markedet, er aksjens beta mindre enn 1,0. Aksjer med høy beta er ment å være mer risikofylte, men gir høyere avkastningspotensial; Aksjer med lav beta utgjør mindre risiko, men også lavere avkastning.

Måler beta alle typer risiko?

Det brukes vanligvis som både et mål på systematisk risiko og et ytelsesmål Markedet beskrives som å ha en beta på 1. Betaen for en aksje beskriver hvor mye aksjen har prisbevegelser i forhold til markedet. Hvis en aksje har en beta over 1, er den mer volatil enn det totale markedet.

Anbefalt: