Logo no.boatexistence.com

When lactose is present quizlet?

Innholdsfortegnelse:

When lactose is present quizlet?
When lactose is present quizlet?

Video: When lactose is present quizlet?

Video: When lactose is present quizlet?
Video: LAC OPERON Part 3: PRESENCE/ABSENCE OF LACTOSE AND GLUCOSE 2024, Kan
Anonim

Hvis laktose er tilstede, binder den seg til og inaktiverer repressoren ved å få den til å falle av operatøren. Hvis laktoseoperatoren er fri for repressor, er RNA-polymerase i stand til å binde seg.

Når laktose er tilstede, hva skjer?

Når laktose er tilstede, lac-repressoren mister sin DNA-bindende evne. Dette åpner veien for RNA-polymerase til å binde seg til promoteren og transkribere lac-operonet.

Når laktose er tilstede, er repressoren?

I nærvær av laktose er repressoren inaktivert Et molekyl som ligner på laktose (allolaktose) binder seg til repressoren og frigjør det fra operatøren. Nå kan RNA-polymerasen binde seg for å begynne å transkribere genene. På denne måten kommer genene bare til uttrykk når det trengs!

Hva skjer med lac-operonen Når laktose er fraværende quizlet?

Når laktose ikke er tilgjengelig, binder lac-repressoren seg tett til operatøren, og forhindrer transkripsjon av RNA-polymerase.

Når laktose er fraværende, er repressoren?

Repressorer og aktivatorer er proteiner som binder seg til DNA og kontrollerer transkripsjon. Laktose fraværende, repressor aktiv, operon av. Lac-repressoren er medfødt aktiv, og i fravær av laktose slår den av operonet ved å binde seg til operatoren.

Anbefalt: