Logo no.boatexistence.com

Hvorfor øker gallesyrebindere triglyserider?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor øker gallesyrebindere triglyserider?
Hvorfor øker gallesyrebindere triglyserider?

Video: Hvorfor øker gallesyrebindere triglyserider?

Video: Hvorfor øker gallesyrebindere triglyserider?
Video: Bile Acid Sequestering Drugs 2024, Juli
Anonim

Gallesyrebindende midler binder seg til disse syrene, og reduserer tilførselen deres. I sin tur stimulerer dette leveren til å produsere mer gallesyrer, som bruker mer kolesterol. Dessverre kan harpiksene øke triglyseridnivåene Når statinene ikke er tilstrekkelige til å senke høyt kolesterol, kan disse medikamentene tilsettes.

Øker gallesyreharpikser triglyserider?

Gallesyrebindere (kolestyramin eller kolestipol) øker triglyseridnivåene og er ikke passende behandling for hypertriglyseridemi. Hos pasienter med blandet hyperlipidemi kan imidlertid harpikser kombineres med niacin eller et fibrat.

Gir kolestyramin høye triglyserider?

kolestyramin har vist å øke triglyseridnivåene i studier Hvis du har høye triglyserider, vil helsepersonell overvåke nivåene dine for å sikre at de ikke blir for høye. Har kronisk forstoppelse. Kolestyramin kan forverre denne tilstanden hvis du lider av forstoppelse.

Senker gallesyrebindere triglyserider?

Gallesyrebindende midler øker ofte triglyserider, som allerede er forhøyet hos mange pasienter med diabetes. Derfor bør gallesyrebindende midler unngås som monoterapi hos pasienter med høye triglyserider (>250 mg/dL).

Hvorfor øker harpiks VLDL?

Pasientene viste en variabel respons på harpiksbehandling. … Derfor viser våre data at når behandling med gallesyrebindende midler forårsaker en økning i plasma VLDL-TG, er økningen på grunn av en økning i produksjonen og ikke en reduksjon i katabolisme.

Anbefalt: