Logo no.boatexistence.com

Er en limabønne en bønne?

Innholdsfortegnelse:

Er en limabønne en bønne?
Er en limabønne en bønne?

Video: Er en limabønne en bønne?

Video: Er en limabønne en bønne?
Video: How Lima Bean Plants Grow 2024, Kan
Anonim

Fra thekitchn.com: " Lima-bønner er mer enn bare relatert til smørbønner, de er det samme." I følge Food52: «I Sør-USA og i Storbritannia er disse kremfargede bønnene oppk alt etter meieriproduktet med en lignende rik konsistens: smør.

Er en limabønne en grønnsak?

Botanisk sett er tomater, erter og limabønner kategorisert som frukt, men på grunn av deres s alte smaker har de historisk sett brukt som grønnsaker i andre hovedmåltider enn dessert.

Hvorfor heter det limabønne?

The Lima Bean Story

En favoritt i det amerikanske søren, limas er faktisk oppk alt etter hovedstaden i Peru, og de har flere kallenavn enn noen annen bønne: smørbønne, Rangoon-bønne, Burma-bønne, Madagaskar-bønne og chadbønne. Som vanlige bønner har de sin opprinnelse i Peru hvor de ble dyrket før mais.

Hvilken type bønne er en limabønne?

limabønne, (Phaseolus lunatus), hvilken som helst av en rekke belgfrukter (familien Fabaceae) som er mye dyrket for sine spiselige frø.

Hvorfor er limabønner dårlige for deg?

En ulempe med disse glorete variantene er at de er mer giftige enn den gjennomsnittlige bønnen. Lima bønner inneholder cyanogene glykosider, sukkerbundne forbindelser som er ufarlige inntil cellulær forstyrrelse - forårsaket av tygging - frigjør et enzym som deler molekylet i to, og genererer dødelig hydrogencyanid.