Logo no.boatexistence.com

Kan profitt være negativt?

Innholdsfortegnelse:

Kan profitt være negativt?
Kan profitt være negativt?

Video: Kan profitt være negativt?

Video: Kan profitt være negativt?
Video: What causes a Negative cash flow? 2024, Kan
Anonim

Brutto fortjenestemargin kan bli negativ når produksjonskostnadene overstiger det totale salget. En negativ margin kan være en indikasjon på et selskaps manglende evne til å kontrollere kostnadene.

Er fortjenesten negativ eller positiv?

Regnskapsoverskudd=total inntekt – eksplisitte kostnader. Økonomisk fortjeneste kan være positiv, negativ eller null. Hvis økonomisk fortjeneste er positiv, er det insentiv for bedrifter til å gå inn på markedet. Hvis fortjenesten er negativ, er det insentiv for bedrifter til å forlate markedet.

Hva betyr det når fortjenesten er negativ?

Netto fortjenestemargin er prosentandelen som et selskaps totale inntekter overstiger eller er mindre enn dets totale utgifter med. En positiv netto fortjenestemargin viser at selskapet går i overskudd, mens et negativt forhold indikerer at selskapet tjener mindre penger enn det bruker

Er negativ fortjenestemargin god?

En negativ margin kan være en indikasjon på en bedrifts manglende evne til å kontrollere kostnadene. På den annen side kan negative marginer være den naturlige konsekvensen av bransjeomfattende eller makroøkonomiske vanskeligheter utenfor selskapsledelsens kontroll.

Hvordan tolker du en negativ fortjenestemargin?

For eksempel, med inntekter på $750 000 og utgifter på $1 million, er den negative fortjenestemarginen din lik - $250,000 delt på $750, 000, ganger 100, eller - 33 prosent. Dette betyr at nettotapet for perioden tilsvarer 33 prosent av salget. For hver $1 i salg tapte du 33 cent.

Anbefalt: