Logo no.boatexistence.com

Når skal du mudre en dam?

Innholdsfortegnelse:

Når skal du mudre en dam?
Når skal du mudre en dam?

Video: Når skal du mudre en dam?

Video: Når skal du mudre en dam?
Video: Was this a Mistake? But Fun! DIY Pond Dredging.....are the results worth it for an $800 rental fee? 2024, Kan
Anonim

En generell tommelfingerregel er at overvannsdammer bør renoveres hvert 15.–20. år. Byutvikling innenfor vannskillet kan imidlertid fremskynde behovet for oppmerksomhet.

Bør du mudre dammen?

Mudring holder vannet ditt i dammen renere

Vannkvalitet er en viktig bekymring for en sunn dam. Mudring bidrar til å fremme spredning av nyttige bakterier som kan bidra til å bryte ned det organiske avfallet som samles på dammens bunn.

Hva er hensikten med å mudre en dam?

Mudring er fjerning av sedimenter og rusk fra bunnen av innsjøer, elver, havner og andre vannforekomster Det er en rutinemessig nødvendighet i vannveier rundt om i verden fordi sedimentasjon- den naturlige prosessen med sand- og siltvasking nedstrøms – fyller gradvis kanaler og havner.

Hvordan mudrer du en hagedam?

Små dammer eller deler av dammen kan mudres for hånd med krom (lange buede gafler) for å fjerne grovt materiale, inkludert løv og søppel. Fint materiale, og til og med halvfast gjørme, kan imidlertid ikke fjernes effektivt på denne måten.

Kan du mudre din egen dam?

Selv om det kan virke som en enkel sak å mudre din egen dam på din egen eiendom, gjør klebrige lover med hensyn til vannbord og våtmarker dette noen ganger til en ikke så enkel prosess. Legg til dybden og naturen til dammen din, og mudring kan være ganske involvert.

Anbefalt: