Logo no.boatexistence.com

Er struma livstruende?

Innholdsfortegnelse:

Er struma livstruende?
Er struma livstruende?

Video: Er struma livstruende?

Video: Er struma livstruende?
Video: Nigina Amonqulova ( New Song ) - Dost Nadori ( Official Video ) 2024, Juli
Anonim

Multinodulær struma øker sjansen for å utvikle kreft i skjoldbruskkjertelen, men de kan behandles med medisiner, radioaktivt jod eller kirurgi, avhengig av type, om nødvendig. Selv om de kan forårsake eller være relatert til andre tilstander, er multinodulær struma vanligvis ikke en livstruende tilstand.

Kan du dø av struma?

Kroppstemperaturen din synker, hjertet kan slå veldig sakte, og du kan ha problemer med å tenke klart. Du kan til og med gå i koma eller dø hvis du ikke får behandling med en gang. En skjoldbruskkjertelstruma kan være et tegn på kreft i skjoldbruskkjertelen, som kan bli verre og spre seg.

Kan en struma kvele deg?

En liten struma kan ha no tegn eller symptomer. Når strumaen din vokser, kan du kanskje se en klump på nakken. En stor struma kan trykke på luftveiene eller halsen og forårsake følgende: Hoste eller kvelning.

Er struma en nødsituasjon?

I noen tilfeller kan struma være en alvorlig tilstand som bør vurderes umiddelbart i en nødsituasjon Søk øyeblikkelig medisinsk hjelp (ring 911) hvis du eller noen du er sammen med, har noen av disse alvorlige symptomene, inkludert: Pustevansker. Vanskeligheter med å svelge.

Betyr struma kreft?

Det store flertallet av skjoldbruskkjertelstruma er godartet (ikke-kreft), og det største problemet som struma forårsaker er derfor størrelsen. En stor skjoldbruskkjertelstruma kan presse på de andre strukturene i nakken og forårsake symptomer diskutert på denne siden. Skjoldbruskkjertelstruma består vanligvis av flere skjoldbruskknuter.

Anbefalt: