Kan du fryse asparges?

Innholdsfortegnelse:

Kan du fryse asparges?
Kan du fryse asparges?

Video: Kan du fryse asparges?

Video: Kan du fryse asparges?
Video: Kan pandekager fryses? 2024, September
Anonim

Fjern spyd etter behov for matlaging. For emballert frysing, plasser spyd i fryseposer og fjern så mye luft som mulig. … Når posene er frosne, pakk dem inn i fryseren for å maksimere plassbruken. For best kvalitet, bruk frossen asparges innen åtte til 12 måneder.

Hvordan fryser du fersk asparges?

Den enkleste måten er å legge de blancherte, avkjølte og drenerte aspargesspydene eller -bitene i fryseposer eller -beholdere, merke med dato og fryse. Hvis du vil at aspargesspydene eller -bitene skal forbli løse og ikke henge sammen (slik at du kan ta ut akkurat det du trenger), flash-frys dem først

Kan du fryse asparges uten å blanchere?

Blansering av grønnsaker før frysing av asparges er nøkkelen for å opprettholde smak, tekstur, farge og næringsinnhold. Uten blanchering for å stoppe enzymene, forblir enzymene aktive, og smaken, teksturen, fargen og næringsinnholdet i aspargesen vil bli kompromittert.

Hva er den beste måten å konservere asparges på?

Pakk i lufttette frysebokser eller poser, og la det ikke være plass. Når du pakker spyd, veksle spisser og stammeender. I beholdere som er bredere øverst enn nederst, pakk asparges med tuppene ned. Forsegl, merk, dater og frys produktet.

Hvor lenge blancherer du asparges?

Kok opp 8 kopper vann i en stor kjele. Smak til med 2 ss grovt s alt, og tilsett asparges; kok til de er møre, 3 til 4 minutter (avhengig av tykkelse). Fjern med tang, eller tøm i et dørslag, og overfør umiddelbart til isvann i 1 minutt for å stoppe kokeprosessen.

Anbefalt: