Logo no.boatexistence.com

Kan du trekke en rotfylling tilbake?

Innholdsfortegnelse:

Kan du trekke en rotfylling tilbake?
Kan du trekke en rotfylling tilbake?

Video: Kan du trekke en rotfylling tilbake?

Video: Kan du trekke en rotfylling tilbake?
Video: Dentalia - Rotfylling 2024, Kan
Anonim

Gjenbehandling av rotkanalen involverer fjerning av forrige krone og pakkemateriale, rensing av rotkanalene og ompakking og omkroning av tannen. Kort sagt, rotfylling er nesten identisk med den opprinnelige prosedyren, bortsett fra den strukturelle fjerningen.

Bør jeg trekke en rotfylling tilbake?

En ny rotkanalbehandling kan være nødvendig hvis en tidligere rotkanalbehandlet tann ikke helbreder eller hvis en gjentatt infeksjon er tydelig. Rotfyllingsbehandling har svært høy suksess, men som med andre medisinske eller tannlege prosedyrer, kan infeksjon eller betennelse vedvare eller gjenta seg til tross for vår beste innsats.

Hva er suksessraten for rotfylling?

Suksessraten for en rotkanalbehandling er på rundt 75 % Rotbehandlinger og retreatmenter er et bedre alternativ enn ekstraksjon for de fleste individer. Hvis en tann har god benstøtte, en solid overflate og sunt tannkjøtt under seg, har den en god sjanse for å bli reddet.

Kan en rotfylling gjøres om?

Å få omgjort rotkanalen din vil være veldig lik din første prosedyre Hvis det har gått en stund siden den første rotkanalen din, kan tannlegen din bruke nye teknikker, teknologier og bedøving medisiner for å gjøre behandlingen mer effektiv og komfortabel enn tidligere.

Hvor mange ganger kan en rotfylling trekkes tilbake?

En tannlege kan gjenta rotbehandling på en tann to eller flere ganger. Men påfølgende rotfyllingsbehandlinger gir ikke alltid mening.

Anbefalt: