Logo no.boatexistence.com

Gir rotfylling kreft?

Innholdsfortegnelse:

Gir rotfylling kreft?
Gir rotfylling kreft?

Video: Gir rotfylling kreft?

Video: Gir rotfylling kreft?
Video: Vil du jobbe hos oss? Kreftavdelingen i Bodø trenger flere dyktige medarbeidere 2024, Juli
Anonim

Ideen om at rotkanaler forårsaker kreft er vitenskapelig feil. Denne myten er også en folkehelsefare fordi den kan hindre folk i å få rotfyllinger de trenger.

Kan en rotfylling forårsake problemer år senere?

Som alle andre medisinske eller tannlege prosedyrer, kan imidlertid en rotfylling av og til mislykkes. Dette skyldes vanligvis en løs krone, tannbrudd eller ny forråtnelse. Rotkanaler kan svikte like etter prosedyren, eller til og med år senere.

Gir rotfyllinger virkelig helseproblemer?

Til tross for utbredt feilinformasjon, ifølge American Association of Endodontists, forårsaker ikke rotbehandling noen sykdommer. Det er ingen vitenskapelige bevis for å sikkerhetskopiere påstander som forbinder rotfyllinger som årsak til sykdommer eller andre helseproblemer.

Har rotfyllinger langtidseffekter?

Gjennom årene har rotkan altenner blitt assosiert med en rekke kroniske, systemiske helseproblemer, inkludert autoimmune lidelser, muskel- og skjelettsykdommer, gastrointestinale lidelser, fibromyalgi og andre gåtefulle sykdommer, og kreft.

Hva er g alt med rotfyllinger?

Dette er vanligvis forårsaket av dyp forråtnelse (hulrom) eller gjennom en flis eller sprekk i emaljen på tannen din. Denne infeksjonen i pulpa kan spre seg ned gjennom rotkanalene til tennene dine inn i tannkjøttet og danne en abscess - en svært alvorlig og smertefull infeksjon som kan spre seg til hjertet eller hjernen og sette livet ditt i fare.

Anbefalt: