Logo no.boatexistence.com

Gir rotfylling brystkreft?

Innholdsfortegnelse:

Gir rotfylling brystkreft?
Gir rotfylling brystkreft?

Video: Gir rotfylling brystkreft?

Video: Gir rotfylling brystkreft?
Video: Marcus & Martinus - Elektrisk (Official Music Video) ft. Katastrofe 2024, Kan
Anonim

Dette er usant. Rotkanalprosedyrer forårsaker ikke kreft. Denne myten stammer fra ubegrunnede påstander om at 97 % av personer som har terminal kreft gjennomgikk en rotkanaloperasjon, noe som tyder på en sammenheng mellom tannlegearbeid og utvikling av kreft.

Kan en rotfylling forårsake brystkreft?

Rotkanalprosedyrer forårsaker ikke kreft: Dette er grunnen. Nettartikler, en film og til og med noen leger hevder at rotfyllingsprosedyrer er den underliggende årsaken til kreft og andre sykdommer. Dette er usant. Rotkanalprosedyrer forårsaker ikke kreft.

Kan rotfyllinger forårsake kreft?

Ideen om at rotkanaler forårsaker kreft er vitenskapelig feil. Denne myten er også en folkehelsefare fordi den kan hindre folk i å få rotfyllinger de trenger.

Kan en rotfylling forårsake problemer år senere?

Som alle andre medisinske eller tannlege prosedyrer, kan imidlertid en rotfylling av og til mislykkes. Dette skyldes vanligvis en løs krone, tannbrudd eller ny forråtnelse. Rotkanaler kan svikte like etter prosedyren, eller til og med år senere.

Kan rotfyllinger forårsake andre helseproblemer?

Til tross for utbredt feilinformasjon, ifølge American Association of Endodontists, forårsaker ikke rotbehandling noen sykdommer. Det finnes ingen vitenskapelige bevis for å sikkerhetskopiere påstander som knytter sammen rotfyllinger som årsak til sykdommer eller andre helseproblemer.

Anbefalt: