Logo no.boatexistence.com

Hvor kom patronisering fra?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kom patronisering fra?
Hvor kom patronisering fra?

Video: Hvor kom patronisering fra?

Video: Hvor kom patronisering fra?
Video: Киевский торт_Рассказ_Слушать 2024, Kan
Anonim

Patronize kommer fra latin patronus "beskytter, mester, " relatert til pater "far." Så hvis du nedlatende en person, snakker du ned til dem som en far kan gjøre mot barnet sitt eller en mester mot lærlingen sin.

Hvorfor har nedlatende to betydninger?

En ordelskende venn påpekte nylig at verbet «patronisere» har to betydninger i språket vårt. Det er "nedlatende" som er å være en hyppig kunde eller klient, og det mindre behagelige "nedlatende" som betyr å oppføre seg nedlatende mot noen. … Det stammer fra det latinske ordet «pater», som betyr «far».

Hvorfor er nedlatende negativt?

I negativ forstand betyr patronize å snakke ned til noenNedlatende er synonymt med nedlatende. Hvis du nedlater eller er nedlatende overfor noen, oppfører du deg som om du er bedre enn dem. Hvis du formynder noen, snakker du ned til dem som om de var mindre intelligente enn deg.

Hva vil det si å være nedlatende?

: viser eller preges av en overlegen holdning til andre: preget av nedlatenhet nedlatende kommentarer. Ikke mer kjærlig er hans nedlatende spøkelighet … -

Hvem beskytter en beskytter?

Å nedlatende er å være en kunde (eller beskytter) av en bedrift eller annen virksomhet I denne forstand betyr nedlatende oftest å være en betalende kunde, spesielt en vanlig kunde. Du kan imidlertid beskytte etablissementer som ikke er bedrifter – du kan for eksempel beskytte et bibliotek.

Anbefalt: