Logo no.boatexistence.com

Hvilken Fitzgerald-bok bør jeg lese?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken Fitzgerald-bok bør jeg lese?
Hvilken Fitzgerald-bok bør jeg lese?

Video: Hvilken Fitzgerald-bok bør jeg lese?

Video: Hvilken Fitzgerald-bok bør jeg lese?
Video: The great Gatsby av F. Scott Fitzgerald 2024, Kan
Anonim

The Great Gatsby regnes for å være Fitzgeralds beste roman. Den ble utgitt i 1925 og definerte jazztiden i USA. Den følger fortelleren, Nick Caraway, mens han navigerer i New Yorks sosiale scene og møter Jay Gatsby. Han lærer om Gatsbys mystiske fortid og kjærligheten til Daisy, Nicks fetter.

Hvilken Fitzgerald-bok bør jeg lese først?

The Great Gatsby Til syvende og sist den enkleste å lese av alle Fitzgeralds verk, Gatsbys verden blir levende gjennom den nitidige historiefortellingen til vår forteller, Nick. Dette er en må-lese hvis du ikke har fått med deg det ennå – aldri før har så mange Gatsby-referanser vært passende for dagens samfunn.

Hva er den fineste romanen Fitzgerald skrev?

Kort etter deres ankomst til Frankrike fullførte Fitzgerald sin mest strålende roman, The Great Gatsby (1925).

Er Fitzgerald vanskelig å lese?

Når det gjelder romanforfattere, har Fitzgerald ikke mye rykte på seg for å være vanskelig Jeg kan ikke huske noe poeng i The Great Gatsby som var spesielt vanskelig å få tak i gjennom kanskje bortsett fra den ene katalogen over alle Gatsbys gjester, som var mer kjedelig enn vanskelig.

Ble Fitzgerald født rik?

Født i St. Paul, Minnesota, Fitzgerald hadde lykken - og ulykken - å være en forfatter som oppsummerte en epoke. Sønnen til en alkoholisert fiasko fra Maryland og en tilbedende, intenst ambisiøs mor, vokste han opp med stor bevissthet om rikdom og privilegier – og familiens ekskludering fra den sosiale eliten.

Anbefalt: