Hvor mange aediler var det?

Innholdsfortegnelse:

Hvor mange aediler var det?
Hvor mange aediler var det?

Video: Hvor mange aediler var det?

Video: Hvor mange aediler var det?
Video: Религия: Демонология и черти в литературе и в истории человечества молимся на YouTube 2024, September
Anonim

Det var to par aediles: de første var de "plebeiske aediles" (latin aediles plebis) og besittelsen av dette embetet var begrenset til plebeiere; de to andre var "curule aediles" (latin aediles curules), åpne for både plebeiere og patrisiere, i vekslende år.

Hvem var aedilene i det gamle Roma?

Aedile, latin Aedilis, flertall Aediles, (fra latin aedes, "tempel"), magistrat i det gamle Roma som opprinnelig hadde ansvaret for tempelet og kulten til Ceres Til å begynne med aedilene var to embetsmenn for plebeierne, opprettet samtidig med tribunene (494 f. Kr.), hvis hellighet de delte.

Hva gjorde Caesar som Aedile?

I 65 f. Kr. ble Cæsar aedile - en viktig romersk sorenskriver - og produserte overdådige spill i Circus Maximus som gjorde ham kjær for publikum, men kastet ham i stor gjeld. To år senere ble han valgt til Pontifex Maximus.

Hvem var en tribune i det gamle Roma?

Tribune var en tittel på forskjellige embeter i det gamle Roma, hvorav de to viktigste var tribuni plebis og tribuni militum. Militærtribunene var ansvarlige for mange administrative og logistikkoppgaver, og kunne lede en del av en legion under en konsul, eller til og med kommandere en alene på slagmarken.

Hva var rollen til tribunene i den romerske republikken?

I det meste av romersk historie fungerte et kollegium med ti tribuner av plebs som en kontroll på myndigheten til senatet og de årlige sorenskriverne, med makten til ius intercessionis å gripe inn på vegne av plebeierne, og nedlegge veto mot ugunstig lovgivning.

Anbefalt: