Logo no.boatexistence.com

Går lokalbedøvelse gjennom morkaken?

Innholdsfortegnelse:

Går lokalbedøvelse gjennom morkaken?
Går lokalbedøvelse gjennom morkaken?

Video: Går lokalbedøvelse gjennom morkaken?

Video: Går lokalbedøvelse gjennom morkaken?
Video: JADA: Pregnancy and Local Anesthetics 2024, Kan
Anonim

Alle for tiden brukte lokalbedøvelsesmidler i de stadig mer populære modalitetene for obstetrisk regional anestesi krysser placenta lett, kun styrt av to faktorer som anestesilegen har kontroll over (1) dosering og tidspunkt for doser og (2) livmorblodstrøm som er relatert til utviklingen av …

Hvilke bedøvelsesmidler passerer morkaken?

Klasser av medikamenter som er kjent for å krysse placenta inkluderer opiater, benzodiazepiner, efedrin, lokalbedøvelse, betablokkere, barbiturater og propofol. Legemidler som er kjent for å krysse morkaken, men som generelt anses som trygge inkluderer propofol, ketamin og fentanyl.

Er lokalbedøvelse trygt under graviditet?

Forebyggende, diagnostiske og gjenopprettende tannbehandlinger er trygge gjennom hele svangerskapet. Lokalbedøvelse med epinefrin (f.eks. bupivakain, lidokain, mepivakain) kan brukes under graviditet.

Hvilke stoffer kan ikke passere gjennom morkaken?

Om et stoff kan passere gjennom morkaken mellom mor og foster avhenger av dets molekylstørrelse, form og ladning. Stoffene som sannsynligvis ikke passerer i betydelige mengder inkluderer bakterier, heparin, sIgA og IgM De fleste antigener er små, mens IgM er et stort molekyl.

Går bupivakain over morkaken?

Opsummert antyder denne studien at bupivakain krysser den menneskelige placenta ved passiv diffusjon i stedet for aktiv transport og påvirkes av graden av mors og føtale proteinbindingsforskjeller og ganske ev. ved placentaakkumulering.

Anbefalt: