Logo no.boatexistence.com

Er motiverende intervju cbt?

Innholdsfortegnelse:

Er motiverende intervju cbt?
Er motiverende intervju cbt?

Video: Er motiverende intervju cbt?

Video: Er motiverende intervju cbt?
Video: 8 саморазрушающихся мыслей, сеющих хаос 2024, Kan
Anonim

Den brukes ofte som en del av kognitiv atferdsterapi (CBT) for å hjelpe folk å gjenkjenne, utforske og løse deres ambivalens om atferdsendring. MI er fokusert, målrettet og retningsgivende. Hensikten er å løse opp ambivalens, og terapeuten er veldig målrettet når det gjelder å forfølge dette målet.

Brukes motiverende intervju i CBT?

MI har blitt brukt som et tillegg til behandlinger som CBT for å øke motivasjonen for og forpliktelsen til intervensjonen, spesielt når komponenter i behandlingen kan være utfordrende (f.eks., eksponering, kognitiv restrukturering).

Hvilken type terapi er motiverende intervju?

Motivasjonsintervju (MI) er en veiledningstilnærming utviklet delvis av kliniske psykologer William R. Miller og Stephen Rollnick. Det er en retningsgivende, klientsentrert rådgivningsstil for å fremkalle atferdsendring ved å hjelpe klienter med å utforske og løse ambivalens.

Hva er forskjellen mellom kognitiv atferdsterapi og motiverende intervju?

CBT-tilnærminger anta at klienter som kommer i behandling er og vil forbli motiverte til å endre. MI bidrar til å skape og opprettholde motivasjon for behandling.

Hva er CBT-tilnærminger?

Kognitiv atferdsterapi (CBT) er en form for samtaleterapi som kan brukes til å behandle mennesker med en lang rekke psykiske problemer. CBT er basert på ideen om at hvordan vi tenker (kognisjon), hvordan vi føler (emosjoner) og hvordan vi handler (atferd) alle samhandler

Anbefalt: