Logo no.boatexistence.com

Hva forårsaker arachnoidgranulering?

Innholdsfortegnelse:

Hva forårsaker arachnoidgranulering?
Hva forårsaker arachnoidgranulering?

Video: Hva forårsaker arachnoidgranulering?

Video: Hva forårsaker arachnoidgranulering?
Video: Diagnostic challenge of CT for Porencephalic cyst and early stroke 2024, Juli
Anonim

Arachnoidgranulasjoner øker i antall og forstørres med alderen som svar på økt CSF-trykk fra subaraknoidalrommet og er vanligvis ganske tydelige ved 4 års alder.

Er arachnoidgranuleringer normale?

De er fokale, veldefinerte og vanligvis plassert innenfor de laterale tverrgående bihulene ved siden av venøse inngangssteder. De skal ikke forveksles med sinus-trombose eller intrasinus-svulst, men gjenkjennes som normale strukturer.

Hva danner arachnoidgranulasjoner?

Arachnoidgranulasjoner er strukturer fylt med cerebrospinalvæske (CSF) som strekker seg inn i de venøse bihulene gjennom åpninger i dura mater og tillater drenering av CSF fra subaraknoidalrommet inn i venesystemet. Vanligvis er de asymptomatiske, men kan være symptomatiske når de er store nok til å forårsake sinusokklusjon.

Vokser arachnoidgranulasjoner?

Arachnoidgranulasjoner er vekst av arachnoidmembran inn i durale bihulene som cerebrospinalvæske (CSF) kommer inn i venesystemet gjennom. Norm alt måler arachnoidgranuleringen noen få millimeter, men de kan vokse tilstrekkelig til å delvis okkludere og forstørre sinus dural.

Kan en arachnoidgranulering forårsake hodepine?

Den generelle klagen til pasienter med arachnoid granulering er hodepine Selv om mekanismen for pasientens hodepine ikke er klart forstått, bør dette problemet undersøkes. Arachnoidgranuleringer forårsaker ofte erosjoner i fremre parietalben og bakre frontalben.

Anbefalt: