Logo no.boatexistence.com

Er cyanid en konkurrerende hemmer?

Innholdsfortegnelse:

Er cyanid en konkurrerende hemmer?
Er cyanid en konkurrerende hemmer?

Video: Er cyanid en konkurrerende hemmer?

Video: Er cyanid en konkurrerende hemmer?
Video: ВРАЧ смотрит смешные медицинские сцены из Цианид и счастье #2 2024, Juli
Anonim

Cyanid er et eksempel på en ikke-konkurransehemmer. Cyanid binder seg til det endelige enzymet i elektrontransportkjeden, og hindrer dette enzymet i å katalysere reaksjonen fra oksygen til vann.

Er cyanid konkurrerende eller ikke-konkurrerende hemmer?

Cyanid interagerer med over 40 metalloenzymer, men dets dødelige virkning er ikke-konkurrerende hemming av cytokrom c-oksidase, stanser cellulær respirasjon og forårsaker hypoksisk anoksi.

Er cyanid en konkurrerende oksygenhemmer?

3. CO er strengt konkurransedyktig, azid og formiat er lite konkurransedyktige, og cyanid og sulfid er ikke-konkurrerende hemmere mot oksygen.

Hva er eksempler på konkurrerende hemmere?

Et eksempel på en konkurrerende hemmer er det antineoplastiske legemidlet metotreksat Metotreksat har en struktur som ligner på vitaminet folsyre (fig. 4-5). Det virker ved å hemme enzymet dihydrofolatreduktase, og forhindrer regenerering av dihydrofolat fra tetrahydrofolat.

Hvordan fungerer cyanid som en enzymhemmer?

Cyanid virker som konkurrerende hemmer for enzymet cytokrom c-oksidase. Dette forhindrer at elektrontransportkjeden (den siste delen av cellulær respirasjon) fungerer, noe som betyr at cellen ikke lenger kan produsere ATP for energi. Vev som er sterkt avhengig av energi (CNS og hjertet) er spesielt påvirket.

Anbefalt: