Logo no.boatexistence.com

Hvordan måles turbidimetrisk?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan måles turbidimetrisk?
Hvordan måles turbidimetrisk?

Video: Hvordan måles turbidimetrisk?

Video: Hvordan måles turbidimetrisk?
Video: Как измерить обхват, средний размер обхвата и как он выглядит 2024, Juli
Anonim

Turbiditet kan måles ved å bruke teknikkene for turbidimetri eller nefelometri (fra nephelo=cloud (gresk)). Turbidimetri er målingen av turbiditet ved å kvantifisere graden av 'demping' av en lysstråle med kjent opprinnelig intensitet.

Hva er den turbidimetriske metoden?

turbidimetri, i analytisk kjemi, metoder for å bestemme mengden uklarhet, eller turbiditet, i en løsning basert på måling av effekten av denne turbiditeten på overføring og spredning av lys.

Hvilken enhet måler turbiditet?

Turbiditet kan måles med enten en elektronisk turbiditetsmåler eller et turbiditetsrør Begge metodene har fordeler og ulemper, som vist nedenfor. Turbiditet måles vanligvis i nefelometriske turbiditetsenheter (NTU) eller Jackson turbiditetsenheter (JTLJ), avhengig av metoden som brukes for måling.

Hvilket lys måles i turbidimetri?

Turbidimetri er basert på måling av tapet av intensitet av transmittert lys i en emulsjon (eller løsning som inneholder fine partikler) på grunn av spredningseffekten til partikler suspendert i den. Nefelometri er basert på måling av spredt lys med en løsning som inneholder fine partikler.

Hvordan utfører du turbidimetri?

Den beste måten å måle turbiditet i et bredt utvalg av prøver er med et nefelometer, også kjent som en turbiditetsmåler Turbiditetsmålere bruker en lys- og fotodetektor for å måle lysspredning, og leses opp i turbiditetsenheter, for eksempel nefelometriske turbiditetsenheter (NTU) eller formazin turbiditetsenheter (FTU).

Anbefalt: