Logo no.boatexistence.com

Når skjer degenerasjon i transportproblem?

Innholdsfortegnelse:

Når skjer degenerasjon i transportproblem?
Når skjer degenerasjon i transportproblem?

Video: Når skjer degenerasjon i transportproblem?

Video: Når skjer degenerasjon i transportproblem?
Video: Degeneracy in Transportation Problems 2024, Kan
Anonim

Hvis den grunnleggende gjennomførbare løsningen grunnleggende gjennomførbar løsning I teorien om lineær programmering er en grunnleggende gjennomførbar løsning (BFS) en løsning med et minim alt sett med variabler som ikke er null Geometrisk, tilsvarer hver BFS et hjørne av polyederet av mulige løsninger. … Derfor, for å finne en optimal løsning, er det tilstrekkelig å vurdere BFS-ene. https://en.wikipedia.org › wiki › Basic_feasible_solution

Grunnleggende gjennomførbar løsning - Wikipedia

av et transportproblem med m origo og n destinasjoner har færre enn m + n – 1 positiv xij (okkuperte celler), problemet sies å være et degenerert transportproblem.

Når degenerasjon oppstår i et transportproblem?

I et transportproblem med m origo og n destinasjoner, hvis en grunnleggende gjennomførbar løsning har mindre enn m + n – 1 allokeringer (okkuperte celler), sies problemet å være være et degenerert transportproblem. Degenerasjon kan oppstå i to stadier: Ved den første løsningen. Under testing av den optimale løsningen.

I hvilken situasjon oppstår degenerasjon?

Degenerasjon i et lineært programmeringsproblem sies å oppstå når en grunnleggende gjennomførbar løsning inneholder et mindre antall ikke-null-variabler enn antallet uavhengige begrensninger når verdiene til noen grunnleggende variabler er null og Erstatningsforholdet er det samme.

Hva er tilstanden til degenerasjon?

Degenerasjon avsløres når en grunnvariabel får en nullverdi i stedet for en negativ eller positiv verdi I den endelige løsningen er enten antallet grunnvariabler ikke lik tallet av begrensninger, eller antallet nullvariabler tilsvarer ikke antallet beslutningsvariabler.

Hvordan vet du om en løsning er degenerert?

En grunnleggende gjennomførbar løsning er degenerert hvis minst én av grunnvariablene er lik null. Et lineært optimaliseringsproblem i standardformat er degenerert hvis minst én av de grunnleggende gjennomførbare løsningene er degenerert.

Anbefalt: