Logo no.boatexistence.com

Er selvmedfølelse bibelsk?

Innholdsfortegnelse:

Er selvmedfølelse bibelsk?
Er selvmedfølelse bibelsk?

Video: Er selvmedfølelse bibelsk?

Video: Er selvmedfølelse bibelsk?
Video: Kristin Neff: The Three Components of Self-Compassion 2024, Kan
Anonim

Selvmedfølelse er en kunst som er fryktet av mange og tapt på de fleste. Matteus 22:39 forteller oss at det nest største budet er å elske andre som oss selv.

Hva sier Gud om medfølelse?

Herren er nådig og rettferdig; vår Gud er full av barmhjertighet La din barmhjertighet komme til meg, så jeg kan leve, for din lov er min glede. Herren er nådig og medfølende, sen til vrede og rik på kjærlighet. Herren er god mot alle; han har medfølelse med alt han har laget.

Hva sier Gud om egenomsorg?

Søk først Guds rike. Matteus 6:25-34 er et sterkt skriftsted for de som sliter med angst. Derfor sier jeg deg: bekymre deg ikke for ditt liv, hva du skal spise eller drikke; eller om kroppen din, hva du skal ha på deg.

Hva sier Bibelen om å ta vare på din egen først?

Hva sier Bibelen om å ta vare på deg selv først? … Bibelen sier til " elsk din neste som du elsker deg selv" (Mark 12:31 NIV). Men det er gitt at vi skal ta vare på oss selv, at vi behandler oss selv med kjærlighet og omtanke.

Hva menes med egenomsorg?

WHO definerer egenomsorg som « evnen til enkeltpersoner, familier og lokalsamfunn til å fremme helse, forebygge sykdom, opprettholde helse og til å mestre sykdom og funksjonshemming med eller uten støtte fra en helsepersonell».

Anbefalt: