Logo no.boatexistence.com

Hva betyr treponemal?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr treponemal?
Hva betyr treponemal?

Video: Hva betyr treponemal?

Video: Hva betyr treponemal?
Video: What is DNA and How Does it Work? 2024, Kan
Anonim

Treponema er en slekt av spiralformede bakterier. Den viktigste treponeme-arten av menneskelige patogener er Treponema pallidum, hvis underarter er ansvarlige for sykdommer som syfilis, bejel og yaws. Treponema carateum er årsaken til pinta. Treponema paraluiscuniculi er assosiert med syfilis hos kaniner.

Hvilken sykdom forårsakes av Treponema?

Syphilis er en seksuelt overførbar sykdom (STD) forårsaket av bakterien Treponema pallidum. Syfilis kan forårsake alvorlige helsefølger hvis den ikke behandles tilstrekkelig.

Hva er Treponema?

Treponema pallidum er den mikroaerofile spiroketten som er ansvarlig for syfilis, en kronisk systemisk kjønnssykdom med flere kliniske presentasjoner.

Er Treponema gram positivt?

Treponema-celler er gram-negative, men de fleste stammene tar ikke lett opp flekker ved Gram-farging eller Giemsa-farging. Sølvimpregneringsbeis og Ryus beis er bedre for observasjon av Treponema-celler.

Er syfilis en grampositiv eller negativ bakterie?

Treponema pallidum kan betraktes som en gram-negativ bakterie selv om cellekonvolutten er forskjellig fra andre gramnegative bakterier. T. pallidum forårsaker syfilis, en seksuelt overførbar sykdom som påvirker huden og slimhinnen i de ytre kjønnsorganene, og noen ganger også munnen.

Anbefalt: