Logo no.boatexistence.com

Hva er vidvinkelobjektiv?

Innholdsfortegnelse:

Hva er vidvinkelobjektiv?
Hva er vidvinkelobjektiv?

Video: Hva er vidvinkelobjektiv?

Video: Hva er vidvinkelobjektiv?
Video: How To Use Wide Angle Lenses Effectively 2024, Kan
Anonim

I fotografering og kinematografi refererer et vidvinkelobjektiv til et objektiv hvis brennvidde er vesentlig mindre enn brennvidden til et norm alt objektiv for et gitt filmplan.

Hva brukes et vidvinkelobjektiv til?

Et vidvinkelobjektiv holder nesten alt i fokus, med mindre motivet er veldig nær linsen. Et ultravidvinkelobjektiv, også kjent som et fiskeøyeobjektiv, kan ta en full radius på 180 grader og brukes ofte til å skape perspektivforvrengning i fotografering og kinematografi.

Hva er et vidvinkelobjektiv og hva gjør det?

Et vidvinkelobjektiv er mest nyttig for å overdrive perspektivet i landskapsfotografering. Vidvinkellinser forlenger funksjoner og gjør nærobjekter større mens andre objekter blir mindre i rammen.

Hva er vidvinkelobjektiv i et kamera?

Et vidvinkelobjektiv har en brennvidde på 35 mm eller kortere, som gir deg et bredt synsfelt. Jo bredere synsfelt, jo mer av scenen vil du kunne se i rammen. Disse objektivene er ideelle for mange scenarier, og de fleste fotografer har minst ett troverdig vidvinkelobjektiv i settet.

Hva er forskjellen mellom et vidvinkelobjektiv og et vanlig objektiv?

En "vidvinkel"-linse er en som har kortere brennvidde enn en "normal" linse, som gir mindre forstørrelse av objektet og et bredere synsfelt enn det vanlige objektivet.

Anbefalt: