Logo no.boatexistence.com

Når skal du bruke dobbeltrom mellom setninger?

Innholdsfortegnelse:

Når skal du bruke dobbeltrom mellom setninger?
Når skal du bruke dobbeltrom mellom setninger?

Video: Når skal du bruke dobbeltrom mellom setninger?

Video: Når skal du bruke dobbeltrom mellom setninger?
Video: Шпаклевка стен под покраску. Все этапы. ПЕРЕДЕЛКА ХРУЩЕВКИ от А до Я #20 2024, Kan
Anonim

Type med monospace gir deg tekst som ser "løs" og ujevn ut; det er mye mellomrom mellom tegn og ord, så det er vanskeligere å oppdage mellomrom mellom setninger umiddelbart. Derfor er bruken av to-mellomromsregelen – på en skrivemaskin, et ekstra mellomrom etter en setning gjør tekst lettere å lese.

Hva er dobbel avstand mellom setninger?

1. I tekstformatering betyr et dobbeltrom setninger inneholder en hel tom linje (tilsvarer hele høyden på en tekstlinje) mellom radene med ord Som standard har de fleste programmer enkelt mellomrom aktivert, som er et lite mellomrom mellom hver tekstlinje, lik hvordan dette avsnittet ser ut.

Er to mellomrom etter en periode feil?

Å skrive to mellomrom etter en periode er helt, fullstendig, fullstendig og utvilsomt feil «Kan jeg fortelle deg en hemmelighet? Å skrive to mellomrom etter en periode er helt, fullstendig, fullstendig og uten tvil feil.» Så begynte den tidligere Slate-skribenten Farhad Manjoos beryktede tirade fra 2011.

Er dobbel avstand nødvendig?

Linjeavstand

Ikke tre- eller firedobbelt mellomrom mellom avsnitt. APA (2020) anbefaler bruk av dobbel mellomrom for « hele papiret, inkludert tittelside, sammendrag, tekst, overskrifter, blokksitater, referanseliste, tabell- og figurnotater og vedlegg” (s. 45).

Bør jeg bruke dobbel eller enkel avstand?

2. Nesten alle stilguider er enige om at ett mellomrom er riktig The Publication Manual of the American Psychological Association (APA) var den eneste stilguiden som åpenlyst anbef alte to mellomrom etter en periode, og til og med så lang- tidsforsinkelse for to mellomrom endret retningslinjen til én plass i 2019-oppdateringen.

Anbefalt: