Logo no.boatexistence.com

Når er egenvektor unike?

Innholdsfortegnelse:

Når er egenvektor unike?
Når er egenvektor unike?

Video: Når er egenvektor unike?

Video: Når er egenvektor unike?
Video: Собственные векторы и собственные значения | Суть линейной алгебры, глава 14 2024, Kan
Anonim

Eigenvektorer er IKKE unike, av en rekke årsaker. Endre fortegnet, og en egenvektor er fortsatt en egenvektor for samme egenverdi. Faktisk multipliser med hvilken som helst konstant, og en egenvektor er fortsatt det. Ulike verktøy kan noen ganger velge forskjellige normaliseringer.

Hvordan vet du om egenverdier er forskjellige?

"Distinkte" tall betyr bare forskjellige tall. Hvis a og b er egenverdier til operator T, og da er de "distinkte" egenverdier. Hvis de tilfeldigvis er 0 og 1, så, siden de er forskjellige, er de "distinkte ".

Kan du ha forskjellige egenvektorer?

Hvis en matrise har mer enn én egenvektor, kan de tilknyttede egenverdiene være forskjellige for de forskjellige egenvektorene. … Geometrisk sett fører handlingen til en matrise på en av dens egenvektorer til at vektoren strekker seg (eller krymper) og/eller snur retningen.

Kan samme egenverdier ha forskjellige egenvektorer?

It har bare én egenverdi, nemlig 1. Imidlertid er både e1=(1, 0) og e2=(0, 1) egenvektorer til denne matrisen. Hvis b=0, er det 2 forskjellige egenvektorer for samme egenverdi a. Hvis b≠0, er det bare én egenvektor for egenverdi a.

Er egenvektornedbryting unik?

◮ Dekomponering er ikke unik når to egenverdier er like. ◮ Ordner etter konvensjon oppføringer av Λ i synkende rekkefølge. Da er egennedbrytning unik hvis alle egenverdier er unike.

Anbefalt: