Logo no.boatexistence.com

Forårsaket ddt polio?

Innholdsfortegnelse:

Forårsaket ddt polio?
Forårsaket ddt polio?

Video: Forårsaket ddt polio?

Video: Forårsaket ddt polio?
Video: 10 лучших продуктов, которые вы никогда не должны есть снова! 2024, Kan
Anonim

Alle epidemiologer var enige om at fluer kunne overføre polio til mennesker, skrev Weaver, men de fleste mente at DDT ikke kunne stoppe sykdommen. Og selv om det var bevis for at fluer overførte polio, la han til, var det usannsynlig at de overførte de fleste tilfeller.

Hva var den egentlige årsaken til polio?

Et virus k alt poliovirus forårsaker polio. Viruset kommer inn i kroppen gjennom munnen eller nesen, og kommer inn i fordøyelsessystemet og luftveiene (pustesystemet). Det formerer seg i halsen og tarmene. Derfra kan den gå inn i blodet.

Hvordan ble polio overført?

Poliovirus infiserer bare mennesker. Det kommer inn i kroppen gjennom munnen og sprer seg gjennom: Kontakt med avføringen (avføringen) til en infisert person. Dråper fra et nys eller hoste fra en infisert person (mindre vanlig).

Hvordan startet polio i Amerika?

1894, første utbrudd av polio i epidemisk form i USA forekommer i Vermont, med 132 tilfeller. I 1908 identifiserer Karl Landsteiner og Erwin Popper et virus som årsaken til polio ved å overføre sykdommen til en ape. 1916, stor polioepidemi i USA.

Hvilke land har fortsatt polio 2020?

Vilt poliovirus har blitt utryddet i alle kontinenter unntatt Asia, og fra og med 2020 er Afghanistan og Pakistan de eneste to landene der sykdommen fortsatt er klassifisert som endemisk.

Anbefalt: