Logo no.boatexistence.com

Forekommer klonal seleksjon i lymfesystemet?

Innholdsfortegnelse:

Forekommer klonal seleksjon i lymfesystemet?
Forekommer klonal seleksjon i lymfesystemet?

Video: Forekommer klonal seleksjon i lymfesystemet?

Video: Forekommer klonal seleksjon i lymfesystemet?
Video: Immunology | Clonal Selection 2024, Kan
Anonim

Denne aktiveringen skjer i sekundære lymfoide organer som milten og lymfeknutene. Kort sagt er teorien en forklaring på mekanismen for generering av mangfold av antistoffspesifisitet.

Hvor skjer klonal ekspansjon?

Du kan se at klonal ekspansjon skjer når du kjenner ømme støt (hovne lymfeknuter) i nakken eller andre områder. Når lymfocytter formerer seg under klonal ekspansjon, er noen av dem bestemt til å leve videre som minne T- og B-celler.

Hva skjer under klonal seleksjon?

Klonal seleksjon er en prosess foreslått for å forklare hvordan en enkelt B- eller T-celle som gjenkjenner et antigen som kommer inn i kroppen, velges fra den eksisterende cellepoolen med forskjellige antigenspesifisiteter og deretter reproduseres til generere en klonal cellepopulasjon som eliminerer antigenet.

Hva er klonal seleksjon i lymfocytter-quizlet?

klon alt utvalg. -antigenisk- spesifikt utvalg av en lymfocytt som aktiverer den til å produsere kloner av effektorceller dedikert til å eliminere antigenet som provoserte den første immunresponsen.

Hva er ansvarlig for klonal utvelgelse?

Klonal seleksjon: Ideen om at lymfocytter har antigenspesifikke bindingsreseptorer før de møter et antigen, og velges til å formere seg fordi de har den spesifikke antigenreseptoren som trengs under en adaptiv immunrespons.

Anbefalt: