Logo no.boatexistence.com

Hvilke lurende variabler kan eksistere?

Innholdsfortegnelse:

Hvilke lurende variabler kan eksistere?
Hvilke lurende variabler kan eksistere?

Video: Hvilke lurende variabler kan eksistere?

Video: Hvilke lurende variabler kan eksistere?
Video: Which MCU Planets Could Really Exist? 2024, Kan
Anonim

En lurende variabel kan feilaktig identifisere en sterk sammenheng mellom variabler, eller den kan skjule den sanne sammenhengen For eksempel studerer en forsker effekten av kosthold og trening på en persons blod press. Lurende variabler som også påvirker blodtrykket er hvorvidt en person røyker og stressnivåer.

Hva er en mulig lurende variabel?

En lurende variabel er en variabel som er ukjent og ikke kontrollert for; Det har en viktig, signifikant effekt på variablene av interesse. De er fremmede variabler, men kan få forholdet mellom avhengige variabler og uavhengige variabler til å virke annerledes enn det faktisk er.

Hvordan identifiserer du lurende variabler?

En annen måte å identifisere potensielle lurende variabler på er gjennom å undersøke residualplott Hvis det er en trend (enten lineær eller ikke-lineær) i residualene, kan dette bety at en lurende variabel som ikke er inkludert i studien, påvirker variablene i studien på en eller annen måte.

Er været en lurende variabel?

I dette eksemplet er lurking-variabelen vær. Etter hvert som været blir varmere, kjøper flere iskrem og flere drar til stranden!

Kan eksperimenter ha lurende variabler?

Et godt designet eksperiment inkluderer designfunksjoner som lar forskere eliminere fremmede variabler som en forklaring på det observerte forholdet mellom den(e) uavhengige variabelen(e) og den avhengige variabelen. Disse fremmede variablene kalles lurende variabler.

Anbefalt: