Logo no.boatexistence.com

Når alkohol metaboliseres?

Innholdsfortegnelse:

Når alkohol metaboliseres?
Når alkohol metaboliseres?

Video: Når alkohol metaboliseres?

Video: Når alkohol metaboliseres?
Video: How does alcohol cause hangovers? - Judy Grisel 2024, Kan
Anonim

Det meste av alkohol brytes ned, eller metaboliseres, av et enzym i levercellene dine kjent som alcohol dehydrogenase (ADH). ADH bryter ned alkohol til acetaldehyd, og deretter bryter et annet enzym, aldehyddehydrogenase (ALDH), raskt ned acetaldehyd til acetat.

Hva skjer når alkohol metaboliseres?

For det første metaboliserer ADH alkohol til acetaldehyd, et svært giftig stoff og kjent kreftfremkallende (1). Deretter, i et andre trinn, metaboliseres acetaldehyd videre ned til et annet, mindre aktivt biprodukt k alt acetat (1), som deretter brytes ned til vann og karbondioksid for enkel eliminering (2).

Hvor metaboliseres alkohol først?

Førstegangsmetabolisme av alkohol skjer i magen og reduseres hos alkoholikere. Leveralkoholdehydrogenase er det viktigste enzymsystemet for metabolisering av alkohol; dette krever kofaktoren NAD og produktene som produseres er acetaldehyd og NADH.

Hva bryter ned alkohol i kroppen?

Et enzym k alt alkoholdehydrogenase (ADH) hjelper til med å metabolisere (behandle) etanolen. Leveren din omdanner etanolen til acetaldehyd, et stoff som kan forårsake celleskade. Et annet enzym k alt aldehyddehydrogenase 2 (ALDH2) hjelper til med å omdanne acetaldehyd til eddiksyre (eddik), som er ikke-giftig.

Hvorfor metaboliserer kroppen alkohol først?

Så hvorfor prioriteres alkoholmetabolisme? Det metabolske biproduktet av alkohol, en prosess kjent som mikrosom alt etanoloksiderende system, er en forbindelse kjent som acetat som er giftig for kroppen, og derfor prioriterer kroppen å fjerne disse giftstoffene.

Anbefalt: