Logo no.boatexistence.com

Hvor metaboliseres vankomycin?

Innholdsfortegnelse:

Hvor metaboliseres vankomycin?
Hvor metaboliseres vankomycin?

Video: Hvor metaboliseres vankomycin?

Video: Hvor metaboliseres vankomycin?
Video: The Basics - Ketamine 2024, Kan
Anonim

Resultatene bekreftet at vankomycin ikke metaboliseres i leveren og mesteparten av vankomycin som inntas i kroppen skilles ut i urinen. Det mest markerte tapet av vankomycin var i rottelevermikrosomer, som ble degradert 50 % i løpet av ca. 6 dager.

Hvor absorberes vankomycin?

Likevel resulterer intraperitoneal administrering av vankomycin i systemisk absorpsjon av 54 til 65 % av en gitt dose på 6 timer og resulterer i terapeutiske blodnivåer (Pancorbo & Comty, 1982); Bunke et al., 1983).

Hvordan virker vankomycin i kroppen?

Vancomycin er i en klasse med medisiner som kalles glykopeptidantibiotika. Det fungerer ved å drepe bakterier i tarmenVancomycin vil ikke drepe bakterier eller behandle infeksjoner i noen annen del av kroppen når det tas gjennom munnen. Antibiotika fungerer ikke mot forkjølelse, influensa eller andre virusinfeksjoner.

Hvilket organ virker vankomycin på?

Nyreskade. Vankomycin fjernes primært i nyrene. I store mengder kan vankomycin forårsake nyreproblemer som akutt nyreskade (AKI).

Hvor metaboliseres antibiotika?

Etter distribusjon i vev og kroppsvæsker, kan metaboliserende enzymer i kroppen bryte ned antibiotikaen. Leveren er hovedorganet for metabolisme, selv om ethvert biologisk vev kan metabolisere legemidler. Ved metabolske prosesser inaktiveres stoffet og omdannes til et stoff som lettere skilles ut.

Anbefalt: