Logo no.boatexistence.com

Når skal du spise ramper?

Innholdsfortegnelse:

Når skal du spise ramper?
Når skal du spise ramper?

Video: Når skal du spise ramper?

Video: Når skal du spise ramper?
Video: what the hell are RAMPS? 2024, Kan
Anonim

Fra den lille hvite løken deres som ligner en vårløk til de store grønne bladene, er hver del av en rampe spiselig (bare klipp av røttene på enden av løken). Skjær ramper i tynne skiver som hvitløk eller sjalottløk og fres dem til en springtime pastarett, en frokostomelett eller fyldig pannesaus.

Når bør ramper velges?

Høsting. Ramper bør høstes våren, fem til syv år etter såing av frø og tre til fem år etter planting av kuler. Du vet at plantene er modne når bladene når høyder på 6 til 8 tommer. Grav forsiktig opp en klump, fjern noen pærer, men la andre være intakte.

Hvilken måned kommer ramper opp?

Ramper er vill vårløk. Med en liten, hvit pære og hårete rot, ligner de på løk, men har en fremre, hvitløk-løksmak. Sesongen deres er kort -- bare noen uker fra slutten av april til begynnelsen av juni.

Er ramper sunt å spise?

Er ramper sunne? Som all løk er ramper rike på vitamin A og C, selen og krom. Det gjør dem gode for tenner, bein, syn, immunforsvaret og det kardiovaskulære systemet. De inneholder antioksidantegenskaper som bekjemper skadelige frie radikaler i kroppen.

Er ramper bra for kroppen din?

Porre og ville ramper har en rekke næringsstoffer og nyttige forbindelser som kan forbedre fordøyelsen, fremme vekttap, redusere betennelser, bekjempe hjertesykdom og bekjempe kreft. I tillegg kan de senke blodsukkernivået, beskytte hjernen din og bekjempe infeksjoner.

Anbefalt: