Logo no.boatexistence.com

Hva er under termosfæren?

Innholdsfortegnelse:

Hva er under termosfæren?
Hva er under termosfæren?

Video: Hva er under termosfæren?

Video: Hva er under termosfæren?
Video: Hva er atmosfæren? 2024, Juli
Anonim

I bunnen av termosfæren er mesopausen, grensen mellom termosfæren og mesosfæren under. Selv om termosfæren regnes som en del av jordens atmosfære, er lufttettheten så lav i dette laget at det meste av termosfæren er det vi vanligvis tenker på som verdensrommet.

Hva er foran termosfæren?

Atmosfæren kan deles inn i lag basert på temperaturen, som vist i figuren nedenfor. Disse lagene er troposfæren, stratosfæren, mesosfæren og termosfæren. Et ytterligere område, som begynner omtrent 500 km over jordens overflate, kalles eksosfæren.

Hva inneholder den nedre delen av termosfæren?

Den nedre delen av termosfæren, fra 260 000 fot til 1 800 000 fot over overflaten av jordoverflaten, inneholder ionosfæren.

Er ionosfæren over eller under termosfæren?

Ionosfæren er ikke et distinkt lag som de andre nevnt ovenfor. I stedet er ionosfæren en rekke regioner i deler av mesosfæren og termosfæren der høyenergistråling fra solen har slått elektroner løs fra deres foreldreatomer og molekyler.

Er termosfæren under mesosfæren?

Mesosfæren er rett over stratosfæren og under termosfæren. Den strekker seg fra omtrent 50 til 85 km (31 til 53 miles) over planeten vår. … Værballonger og andre fly kan ikke fly høyt nok til å nå mesosfæren.

Anbefalt: