Logo no.boatexistence.com

Er ankyloserende spondylitt alvorlig?

Innholdsfortegnelse:

Er ankyloserende spondylitt alvorlig?
Er ankyloserende spondylitt alvorlig?

Video: Er ankyloserende spondylitt alvorlig?

Video: Er ankyloserende spondylitt alvorlig?
Video: How is Ankylosing Spondylitis Affecting the Eyes? 2024, Kan
Anonim

Ankyloserende spondylitt er en kompleks lidelse som kan forårsake noen alvorlige komplikasjoner når den ikke kontrolleres. Imidlertid kan symptomer og komplikasjoner for mange mennesker kontrolleres eller reduseres ved å følge en vanlig behandlingsplan.

Er ankyloserende spondylitt livstruende?

Ankyloserende spondylitt i seg selv er ikke direkte livstruende. Men noen komplikasjoner og komorbiditeter forbundet med AS kan være det, sier Dr. Liew, som forsker på kardiovaskulære komorbiditeter ved spondyloartritt.

Kan du leve et norm alt liv med ankyloserende spondylitt?

Prognose. Nesten alle mennesker med ankyloserende spondylitt kan forvente å leve normale og produktive liv. Til tross for sykdommens kroniske natur, vil bare noen få personer med ankyloserende spondylitt bli alvorlig funksjonshemmede.

Hva er forventet levealder for noen med ankyloserende spondylitt?

Forventet levealder for personer som har ankyloserende spondylitt er det samme som for den generelle befolkningen, bortsett fra pasienter som har de alvorligste formene av sykdommen og for de som har komplikasjoner.

Hva skjer hvis ankyloserende spondylitt ikke behandles?

Men å la tilstanden være ubehandlet kan føre til en eller flere av disse tilstandene: Uveitt. Betennelse i øynene, forårsaker smerte, lysfølsomhet og tåkesyn. Pustevansker.

Anbefalt: