Logo no.boatexistence.com

Hva er ftalimid løselig i?

Innholdsfortegnelse:

Hva er ftalimid løselig i?
Hva er ftalimid løselig i?

Video: Hva er ftalimid løselig i?

Video: Hva er ftalimid løselig i?
Video: ЭТИМ Я ИЗБАВЛЯЮСЬ ОТ ВЕРШИННОЙ ГНИЛИ У ТОМАТОВ 2024, Kan
Anonim

Infoboksreferanser. Ftalimid er den organiske forbindelsen med formelen C6H4(CO)2NH. Det er imidderivatet av ftalsyreanhydrid. Det er et sublimerbart hvitt fast stoff som er litt løselig i vann, men mer ved tilsetning av base. Den brukes som en forløper til andre organiske forbindelser som en maskert kilde til ammoniakk.

Er ftalimid et amin?

Ftalimidanionet er en god nukleofil. Når det behandles med forskjellige halogenholdige forbindelser, alkyleres det på en måte som er ganske lik den som observeres ved alkylering av ammoniakk og aminer, selv om ftalimid på ingen måte er et amin.

Hvorfor er ftalimid surt som fenol?

Hvorfor er ftalimid surt? Ftalimid er sterkt surt av natur siden protonet raskt doneres og vannløselige s alter dannes med sterkere baser.

Hvorfor er ftalimid surt?

Ftalimid er svært sur i naturen på grunn av at det enkelt donerer protonet og danner vannløselige s alter med sterkere baser.

Hva er meningen med ftalimid?

: en krystallinsk, svakt sur syklisk forbindelse C6H4(CO)2 NH laget vanligvis ved virkning av ammoniakk på ftalsyreanhydrid og brukes hovedsakelig i syntesen av aminer og aminosyrer, antranilsyre og tidligere av indigo.

Anbefalt: