Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er ryggraden så viktig?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er ryggraden så viktig?
Hvorfor er ryggraden så viktig?

Video: Hvorfor er ryggraden så viktig?

Video: Hvorfor er ryggraden så viktig?
Video: Understanding the Importance of a Healthy Spine 2024, Kan
Anonim

Ryggraden er en av de viktigste delene av kroppen din. Uten den kunne du ikke holde deg oppreist eller til og med stå oppreist. Det gir kroppen din struktur og støtte. Den lar deg bevege deg fritt og bøye deg med fleksibilitet.

Kan du leve uten ryggrad?

Ryggraden din har mange viktige funksjoner, inkludert å koble hjernen til andre deler av kroppen din og gi strukturell støtte. Du kan ikke leve uten ryggrad Noen tilstander, som for eksempel SCI og ryggmargsbrokk, kan påvirke ryggmargen, og føre til symptomer som delvis eller fullstendig tap av bevegelse eller følelse.

Hva er de tre formålene med ryggraden din?

De tre hovedfunksjonene til ryggraden er å:

  • Beskytt ryggmargen, nerverøttene og flere av kroppens indre organer.
  • Gi strukturell støtte og balanse for å opprettholde en oppreist holdning.
  • Aktiver fleksibel bevegelse.

Hva beskytter ryggmargen?

Ryggmargen er beskyttet av bein, skiver, leddbånd og muskler Ryggraden er laget av 33 bein som kalles ryggvirvler. Ryggmargen passerer gjennom et hull i midten (k alt spinalkanalen) av hver ryggvirvel. Mellom ryggvirvlene er det skiver som fungerer som puter, eller støtdempere for ryggraden.

Hvilke deler av kroppen kontrollerer ryggraden?

Nervene i halsryggraden går til øvre del av brystet og armene. Nervene i brystryggraden går til brystet og magen. Nervene i korsryggen når deretter beina, tarmen og blæren. Disse nervene koordinerer og kontrollerer alle kroppens organer og deler, og lar deg kontrollere musklene dine.

Anbefalt: