Logo no.boatexistence.com

Når gjøre gastropexy?

Innholdsfortegnelse:

Når gjøre gastropexy?
Når gjøre gastropexy?

Video: Når gjøre gastropexy?

Video: Når gjøre gastropexy?
Video: Анимация лечения грыжи диафрагмы 2024, Kan
Anonim

Denne operasjonen utføres ofte hos unghunder med høy risiko, ofte på det tidspunktet de steriliseres eller kastreres. Profylaktisk gastropeksi anbefales oftest hos Great Danes, selv om det kan vurderes i alle høyrisikoraser.

Hvilken alder er gastropexy?

Utføre en Gastropexy i tidlig alder 6 – 9 måneders alder Vi anbefaler ikke avsexing i denne alderen for store hunder, så dette vil være en frittstående prosedyre. Utfør en Gastropexy samtidig som desexing når full modenhet er nådd rundt 18 måneders alder for store hunder.

Hvilke raser bør få en gastropexy?

Vanlig berørte raser inkluderer stordansker, schæferhunder, standardpudler, bassethunder, weimaranere og irske settere"Uten behandling er GDV dødelig." Ved GDV utvides magen med gass og/eller væske og blir også vridd på seg selv, på en slik måte at gassen/væsken ikke kan slippe ut.

Trenger hunden min gastropexy?

Hunder som får enkelt, store måltider per dag og hunder som trener før eller rett etter et måltid har også økt risiko. Uansett årsak, hvis en hund utvikler GDV, er det en alvorlig nødsituasjon som må behandles aggressivt og krever nesten alltid kirurgi.

Når skal jeg slå meg i Great Danes-magen?

Dette er en prosedyre som vanligvis utføres på tidspunktet for spaying/kastrøyting, og den fester magen til kroppsveggen for å forhindre at den vrider seg. En hund kan fortsatt bli oppblåst, noe som er ubehagelig, men denne prosedyren bidrar til å redusere risikoen for oppblåsthet betydelig.

Anbefalt: