Logo no.boatexistence.com

I reversert fase hplc?

Innholdsfortegnelse:

I reversert fase hplc?
I reversert fase hplc?

Video: I reversert fase hplc?

Video: I reversert fase hplc?
Video: HPLC - Normal Phase vs Reverse Phase HPLC - Animated 2024, Kan
Anonim

Begrepet omvendt fase beskriver kromatografimodusen som er akkurat det motsatte av normal fase, nemlig bruken av en polar mobil fase og en ikke-polar [hydrofob] stasjonær fase. … En C18-bundet silika [noen ganger k alt ODS] er den mest populære typen revers-fase HPLC-pakning.

Hva skjer i omvendt fase HPLC?

Revers-fase kromatografi bruker en polar (vandig) mobil fase. Som et resultat har hydrofobe molekyler i den polare mobile fasen en tendens til å adsorbere til den hydrofobe stasjonære fasen, og hydrofile molekyler i den mobile fasen vil passere gjennom kolonnen og elueres først.

Hva er de stasjonære og mobile fasene i omvendt-fase HPLC?

I revers-fase kromatografi, som er den mer vanlige formen for HPLC, den stasjonære fasen er upolar og den mobile fasen er polar.

Hvorfor foretrekkes revers-fase HPLC?

Revers-fase kromatografi gir bedre løselighet for polare analytter, bruker ikke-toksiske løsemidler, tilbyr en metode for fjerning av forurensninger og mobilfase-tilsetningsstoffer, og gir rettidig prøvegjenvinning med lite løsemiddel fordampning.

Hva er forskjellen mellom normal og omvendt fase HPLC?

Nøkkelforskjellen mellom omvendt fase og normal fase HPLC er at revers fase HPLC bruker en ikke-polar stasjonær fase og en polar mobil fase mens normal fase HPLC bruker en polar stasjonær fase fase og en mindre polar mobil fase.

Anbefalt: