Logo no.boatexistence.com

Hvordan får du shigella?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan får du shigella?
Hvordan får du shigella?

Video: Hvordan får du shigella?

Video: Hvordan får du shigella?
Video: ХАБИБ - Ягода малинка (Премьера клипа) 2024, Kan
Anonim

Shigella kan få hendene dine ved å: Berøre overflater, som leker, baderomsarmaturer, stellebord og bleiespann som er forurenset med Shigella-bakterier fra noen med en infeksjon. Skifte bleie til et barn med Shigella-infeksjon.

Hvor kommer Shigella fra?

Shigella finnes i avføringen til infiserte personer, i mat eller vann som er forurenset av en infisert person, og på overflater som har blitt berørt av infiserte personer. Shigellose oppstår ofte hos småbarn som ikke er fullstendig toaletttrent.

Hvilke matvarer forårsaker Shigella?

Salater (potet, tunfisk, reker, makaroni og kylling), rå grønnsaker, melk og meieriprodukter og fjærfe kan bære Shigella-bakterier. Vann forurenset med menneskelig avfall og uhygienisk håndtering av matbehandlere er de vanligste årsakene til forurensning i disse matvarene.

Hvor ble Shigella først funnet?

Slekten er oppk alt etter Kiyoshi Shiga, som først oppdaget den i 1897. Shigella forårsaker sykdom hos primater, men ikke hos andre pattedyr. Den finnes bare naturlig hos mennesker og gorillaer Under infeksjon forårsaker den vanligvis dysenteri.

Er Shigella-virus smittsomt?

I USA overføres Shigella infeksjon vanligvis fra person til person ved mellommenneskelig kontakt Shigella kan for eksempel overføres blant små barn i barnevernet som er alle håndtere de samme lekene, eller blant hjemløse voksne som ikke klarer å vaske hendene ordentlig.

Anbefalt: